Om Rissies Kennel

Om Rissies Kennel
 
Gunillaom

Rissies Kennel drivs och ägs av mig, Gunilla Stahre. Kenneln finns i Genarp.
 
Jag köpte min första Riesenschnauzer 1972 och hon hette Utti. Var en mycket energisk och skapade mitt intresse för bruksarbete.

GunillaSok
 
 
År 1974 köpte jag Schnauzerhällens Issie och det var en helt fantastisk hund. Hon var svensk utställningchampion (SEUCH), svensk bruks-champion (SBCH), svensk lydnadschampion (SLCH), Räddningshund, Klubsiger utställning (KBSG), Korad Schnauzerhällens Issie, Elitkl. sök , spår samt Lkl skydd. I sök- 6a- Bruks SM- 80, 4a Nordiska- 80,  7a Bruks-SM-81. Issi innehar SKKs korningsdiplom och bruksavelspris.

issi
 

Issi blev kennels stamtik och även grunden för mitt kennelnamn; Riesen + Issi = Rissies
 
Ursprungligen kommer kennels logga från ett foto som togs på oss när vi tävlade i nordiska mästerskapen i sök i Växjö år1980.

logovast
 
1978 fick Issi sin första kull med en valp. 1979 fick jag min berömda T-kull. Varför blev det på T? Jo för jag hade inte alls tänkt att bli uppfödare men hade många fina T-namn och när resultatet blev att nästan valpar i kullen blev utställning-, brukschampion och räddningshundar - kunde jag ju inte låta bli och fortsätta med uppfödning.
 
Min dotter Tove ville också ha en egen Riesenschanuzer, då hon var sex år. Ja visst sa jag om du kan hålla henne kvar här sa jag och gav henne kopplet och gick. Det kunde hon naturligtvis inte, alltså köpte vi en dvärgschnauzer istället, Forssis Svarta Milda Matilda, en väldigt trevlig hund. Och då föll det sig så att vi fortsatte med uppfödning av dvärgschanuzer också. Stamtik för dvärgarna är Forssis Svarta Milda Matilda.

mathilda